עדשים שחורות מוקפצות עם ירקות ב-4 צבעים

עדשים שחורות: שייכות לקבוצת הקטניות, עשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים, מתאימות מאוד לבישול קצר, כתוספת לסלטים, מוקפץ או תבשיל קצר, יתרון: זמן בישול קצר, קלות יחסית לעיכול ולא דורשות השריה.

ערכים תזונתיים: עשירות באופן מיוחד בחלבון, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ברזל, סידן ואבץ.

בתזונה הסינית: מחזקות את הכליות, את הלב  ומחזור הדם.

 למי זה מתאים? להורדת לחץ דם, כולסטרול וסוכר בדם, לחיזוק כללי של הגוף בחורף, לילדים בררנים- אפשר לבשל במיים עם מלח בלי תוספות.

מתכון לעדשים שחורות מוקפצות עם ירקות ב-4 צבעים:

מצרכים:

2 כוסות עדשים שחורות מבושלות כ-20 דק' בסיר מכוסה של מיים עם מלח

300 גר' דלעת חתוכה לרצועות דקות

2  כוסות עלי תרד טריים שטופים ומיובשים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

1 קופ' פטריות טריות שמפניון פרוסים לאורכם

3-5 שיני שום חתוכות גס

1 כף שמן זיית

1 כף שמן שומשום

4 כפות רוטב סויה טבעי כגון:קיקומן

1 כף תבלין תערובת הודית טנדורי

הכנה:

  1. במחבת רחבה שמים את השמן זיית ומזהיבים בצל, עד שמתחיל להשחים
  2.  מוסיפים את השום,הדלעת, הפטריות והתרד ומקפיצים מעט
  3.  מוסיפים את העדשים המבושלות ומסוננות וממשיכים להקפיץ, מוסיפים את הסויה, שמן השומשום והטנדורי,  מקפיצים מעט, מנמיכים  את האש לאש קטנה לעוד 5 דק' ומגישים.

טיפ- מומלץ כתוספת לאורז בסמטי מלא או פראי להשלמת החלבון בארוחה לצמחונים.

SurfSite - בניית אתרים  |  zeART - עיצוב גרפי