דג סלמון אפוי במרינדת עשבי תיבול

דג סלמון אפוי במרינדת תבלינים:

דג סלמון-  נחשב לדג בריא במיוחד, בזכות היותו דג מיים קרים ועמוקים- דגים החיים במי ים עמוקים, מכילים כמויות גבוהות של אומגה 3 , מסיבה זו יש יתרון בקניית דג ים נורבגי אשר גודל באופן טבעי במקורות מים עמוקים.

צריכת דגים מומלצת-  פעמיים בשבוע כמקור איכותי לחלבון ואומגה 3.

מקור הדג- בקניית דג סלמון טרי או קפוא, כדאי לנסות ולבדוק את מקור הדג, למרות שאין הכרח בישראל לרשום על התוית את מקור הדג, עדיף לקנות דג נורווגי שגדל במיים עמוקים על דג שגודל בבריכות או בחוות דגים.

 ערכים תזונתיים-  מכיל כמות גבוהה של חלבון, ויטמין B3  ו B12 וכמות גבוהה של חומצות שומן אומגה 3, הידועות ביתרונותיהן הבריאותיים בהפחתת סיכון למחלות לב, שבץ, סרטן, דלקות פרקים ושיפור המצב רוח.

בתזונה הסינית-  נחשב למחזק צי ודם.

 למי זה מתאים?  לילדים בררנים מאוכל, שלא אוהבים דגים, הטעם של דג הסלמון, הריח והמראה שלו ניטרלים, וילדים מעדיפים אותו בד"כ יותר מדגים אחרים, למבוגרים המעוניינים לשמור על תזונה בריאה, מאוזנת ועשירה באומגה 3 ממקור איכותי.

 דג סלמון אפוי במרינדת תבלינים- המתכון(2 מנות):

מצרכים:

300 גר' דג סלמון                                                                                                                                                                                                               

תבלינים- צרור עלי טימין- עדיף טריים,2 שיני שום פרוסות, חצי לימון פרוס לפרוסות, פפריקה מתוקה,כמון,כורכום                                                                                                       

מלח- לפי הטעם,כרבע כפית

2 כפיות שמן זיית

הכנה:

1.שוטפים ומפשירים את הדג, מיבשים ומניחים במרינדה של תבלינים- מסדרים על בשר הדג את פרוסות הלימון, שיני השום, הטימין ומניחים במקרר למס' שעות.                                                                                

2.לקראת ההכנה- מורידים את פרוסות הלימון מהדג, מכניסים את הדג לנייר אפיה עטוף מלמטה ומהצדדים ומשאירים את החלק העליון של נייר האפיה פתוח, על מנת שהדג ישחים בתנור .                                                                                                                                                                                                                                      

3. מורחים את הדג בפפריקה מתוקה, כורכום, מעט כמון, מלח, מפזרים את השמן זיית מעל ומכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכחצי שעה, עד שהדג מתחיל להשחים.

בתיאבון…

SurfSite - בניית אתרים  |  zeART - עיצוב גרפי